veiligheidsbeleid NAM

https://www.nam.nl/veiligheid-milieu-en-schade/veiligheidsbeleid-bij-nam/veiligheidsmaatregelen-op-de-locaties.html

Veiligheidsmaatregelen op de locaties

NAM geeft de hoogste prioriteit aan veiligheid op onze locaties. We willen dat iedereen die daar werkt, elke dag gezond weer naar huis kan gaan. We stellen hoge eisen aan de aannemers die voor ons werken. Ook bezoekers aan onze locaties informeren we uitgebreid over de veiligheidsmaatregelen.

Veilig gedrag

De mens is de beslissende factor als het om veiligheid gaat. Daarom staat in het veiligheidsbeleid van NAM de factor gedrag centraal. Leidinggevenden spelen hierin een belangrijke rol. Zij moeten het voorbeeld zijn voor hun medewerkers: in hun gedrag, in het herkennen van risicovolle situaties en in het beheersen van risico's. Onze medewerkers spreken elkaar ook aan op onveilig gedrag. Zo gaat iedereen na werktijd weer gezond naar huis.

NAM Golden Rules

We maken geen onderscheid tussen medewerkers van NAM en medewerkers van aannemers. Voor iedereen geldt dat veiligheid vakmanschap is. Ook op veiligheidsgebied passen we de NAM Golden Rules toe: wij hebben respect voor onze buren wij houden ons aan de wet, standaarden en procedures wij grijpen in bij onveilige acties en bij situaties die van de afspraken afwijken.

Voorlichting over veiligheid

De gezondheid van onze medewerkers beschermen we op alle mogelijke manieren. We besteden daarbij extra aandacht aan degenen die voor het eerst op onze locaties komen. Nieuwe medewerkers bijvoorbeeld, nieuwe leveranciers of andere bezoekers. Zo krijgen nieuwe medewerkers een volledige introductie op veiligheidsgebied. Ook worden zij waar nodig verder begeleid om het veiligheidsbewustzijn te verbeteren. Bezoekers aan onze locaties krijgen altijd instructies over de strenge regels en voorschriften die op onze locaties gelden.

Life Saving Rules

In 2009 zijn na enkele incidenten door NAM nieuwe voorschriften opgesteld. Deze noemen we de Life Saving Rules. Het consequent volgen van deze voorschriften moet leiden tot zo min mogelijk incidenten (goal zero). In de periode 2009-2015 is door de invoering van de Life Saving Rules het aantal levensbedreigende incidenten aanzienlijk gedaald.




https://www.nam.nl/nieuws/2016/nam-examines-incident-oliewinning.html

NAM onderzoekt incident op oliewinnings- en behandelingslocatie in Rotterdam



2016-09-14

NAM is vandaag gestart met een onderzoek op de locatie aan de Korperweg in Rotterdam. Aanleiding is dat dinsdag 13 september een incident heeft plaatsgevonden op deze oliewinnings- en behandelingslocatie.

Op het moment van het incident lag de oliewinning al stil in verband met onderhoud aan onze installaties. Tijdens het reinigen van een van de behandelingsvaten is een vlam ontstaan die via het mangat naar buiten is gekomen. Twee medewerkers van de aannemer die de werkzaamheden uitvoerden waren in de nabijheid van het mangat. Een van de medewerkers heeft een lichte verwonding opgelopen. De medewerkers droegen persoonsbeschermende middelen. De medewerker heeft zijn werkzaamheden vandaag weer kunnen hervatten. Hulpdiensten zijn niet ter plaatse geweest omdat de vlam kortstondig was. Direct na het incident is een melding gedaan bij onze toezichthouder SodM en zijn zij ter plaatse geweest.

Op de NAM-locatie Rotterdam Meetstation-1 wordt sinds 1984 olie gewonnen. Dagelijks wordt er door de 21 putten op de locatie 450 m³ = 2850 vaten olie geproduceerd. De olie wordt ter plaatse verwerkt in de behandelingsinstallatie voordat het per pijpleiding naar de raffinaderij van Shell in Pernis wordt getransporteerd.